Choklad minskar risken för stroke

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/choklad-minskar-risken-for-stroke

 

JAG VISSTE DET !

NU ÄR DET BARA ATT KÖRA PÅ OCH GLUFSA I OSS ALLT VAD VI KAN !!!

 


Kommentarer
Postat av: Pia

Kanon, då sätter vi igång och förebygger stroke :)

2012-10-16 @ 13:21:19
Postat av: Janni

En liten bit choklad om dagen kan minska risken att drabbas av stroke med nästan 20 procent. Om chokladen är ljus eller mörk spelar ingen roll. Det visar en ny stor svensk studie med över 37 000 män.

– Den som äter ungefär 60 gram, eller drygt en halv chokladkaka per vecka, har nästan 20 procents lägre risk att få en stroke jämfört med personer som helt avstår från choklad, säger Susanna Larsson, som är forskare och nutritionsepidemiolog vid Karolinska institutet.

2012-10-18 @ 15:16:27
Postat av: Janni

Choklad
Choklad minskar risken för stroke troligen genom att:

• förhindra inflammation och åderförkalkning

• minska koncentrationen av det ”dåliga” kolesterolet LDL

• sänka blodtrycket

Choklad görs av kakaomassa, socker, kakaofett, smakämnen och lecitin. Kakao­bönan kommer från det tio meter höga kakaoträdet i tropikerna (Theobroma cacao). Namnet kommer från aztekiska ”xocolatl”.

Kakao innehåller koffein, men i betydligt lägre koncentration än i kaffe och te.

Källa: Nationalencyklopedin

2012-10-18 @ 15:17:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0