Skottdagen

Jag är en modern tjej med traditionella värderingar, men nu kunde jag inte vänta längre.

Jag "friade" till Magnus idag den 29 februari 2012.
Jag gick ner på knä och undrade om han ville gifta sig med mig, sedan citerade jeg ett stycke från Nils Ferlins Folkviseton:

Kärleken kommer, kärleken går
ingen kan tyda dess lagar.
Med dig vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.

Jag hade tänkt att fråga om han vill skapa ett nytt kapitel i livets bok tillsammans med mig, men kom mig inte för att säga det (Hade förberett på ett litet bit post-it lapp)(Ja, jag vet att innerst inne är jag en romatiskt liten tjej.)

...å så håll jag andan...


Jag vet att vi är förlovade och har varit det i många år nu, så han fick ingen ring utan jag hade graverat in texten "VILL DU GIFTA DIG MED MIG" på en ID-bricka som nu hänger kring halsen på honom.
... han sa ja!

...så nu är det bara att planera vigsel. Vi är ganska överens om att det inte blir kyrkligt. Kanske en resa till Las Vegas med Spock som vigselförrättare eller Kaptenen på Hurtigruten eller ... Vi ska bestämma datum för vigsel och få se vart vi hamnar.

Sedan är det frågan om fest! Ska vi ha någon och vart isåfall? De flesta av våra vänner är här uppe och min familj är därnere. Det blir nog en lättare tillställning, mer av ett grillparty än en bröllopsfest...fast man vet aldrig.

Förmodligen blir vigseln och festen två seperata händelser. Vi få se vad som händer!


Ny prinsessa

:)

Då har hovet äntligen säkerställt tronföljden.

En liten prinsessa har set dagens ljus och vi gratulerar till det.

Baby Clip Art Free

Gourmetkväll

Ikväll ska vi på Stiftsgården i Skellefteå och pröva deras 5-rätters avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket.


Meny:

Löjrom

Västerbottenspannacotta, rödlök & syrad grädde

Lättrimmad torskrygg

Ört- & potatispuré, parmachips & rödvinssky

Renkalvinnanlår

Björnbär- & portvinsglace, karamelliserade smålökar, rotfruktsstomp

Ostar från Ovihen

Stiftsgårdens egna marmelader & bröd från Huså gårdsbageri

Kaffe

Chokladterrin, nougatmousse & Stiftsgårdens egen tryffel


Jahama

Jag har skapat min egen lilla värld, dit jag kan drömma mig bort.

Den heter ”Jahama”

 

Där är det varmt och skönt och drinkarna alltid färska och goda.

Sandstranden är vit och havet turkost.

Kropparna är vältränade (inkl min egen) och lagom friskt bruna.

 

Det finns inte en klocka så långt ögat kan nå, utan man gör det man hinner med.

Tempot är lugnt och man gör sakerna i sin egen takt, hellre lite långsamt än för stressat.

 

Frukten plockas direkt från min lilla trädgård på baksidan, bananer, papaya och annans.

Min kock vet precis hur han ska laga maten exakt så där starkt att det kittlas på tungan, men att man har smaklökarna kvar för att känna nyanserna.

 

”Jahama” kommer från konceptet av Jamaica och Bahamas.      Yeah man…

Nån som vill komma och hälsa på?


SM i Vintersim

Sveriges första mästerskap i vintersim skedde i Skellefteå i dag.
Vi var där och tittade. Det var -27 grader i luften, men det fanns några tappar få som deltog.



Ska se om man får ihop några deltagare till ett eget lag nästa år?

Vem vill vara med?


Det ångrar döende allra mest

En australiensisk sjuksköterska har skrivit en bok om vad människor ångrar allra mest på dödsbädden. Här är hennes lista

http://www.dn.se/nyheter/varlden/det-angrar-doende-allra-mest

Tänktvärt...

RSS 2.0