Matfesten

Ikväll var vi på matfesten.

Runt, runt springer man för att inte missa nått.
Tänk om något gott går mig förbi.

Tackolov för smakportionerna.

Började på Coasters med en het räk- och skaldjursgryta med saffrans aioli. Gott!
sedan fortsatte vi mot Medlefors och deras sallad med grillad basilikabröd. Jag tog kycklingen med balsamicsås och Magnus tog räkorna. Min Kyckling var riktigt god. Magnus tyckte så där.
Huvudrätten köpte jag ett laxknyte bestående av rökt lax med färskar potatis och västerbottensostsås. Riktigt mumsigt och väldigt mycket mat. Magnus tog BBQ sparreribs med grillad potatis å coleslaw. Sådär...Till efterrätt tog jag Tyska kockens vaniljpannacota med apelsinmarinerad hallonkomplott.
Smakade även på Nordic Delis svampsoppa.
Till kaffet återgick vi till Medlefors för deras chokladkaka med nougat och daim (mumsfillibaba) samt småkakor bakade med smör och kärlek.

En hel måltid med andra ord.

En nöjd, mätt och belåten matfestbesökare.

 


Världsmästarinna

Jag är syster till en världsmästarinna!

Min storasyster har återigen blivit världsmästarinna i Linedance.
Hon var i Manchester och plockade pokalen med sig hem.

http://www.ystadsallehanda.se/skurup/article1200694/Pia-dansade-hem-guldet.html

Det är inte första gången hon har vunnit VM. För några år sedan tog hon titeln i Stockholm.

Malliga jag.


Update Molly

Det var ett tag sen sist.

Jag inte har gjort annat än vakat över Molly.
Jag tänker inte lägga ut några bilder då det inte är en vacker syn.

Då Molly inte få göra för avancerade övningar som att gå i trappor, hoppa upp i soffan eller annat som kan anstränga knäet har det blivit lite av en ommöblering här hemma.

Jag har tagit gäst/spelrummet och flyttat ut allt som inte sitter fast eller som har en olämplig höjd och jag har skruvat bort benen på madrasserna så att de står direkt på golvet. Här bor jag nu.

Efter en vecka av knappt någon sömn och ständig oro har vi börjat för rutin på det.

Medicin morgon och kväll och annan medicin kväll, Sträcka benet och få henne att använda det. På med kylpåse i 10 min (Vilken katt ligger still i 10 min för att få sitt ben kyld?) minst 4 ggr om dagen. Få henne att stödja på benet lagom mycket.
Av med tratten, på med tratten, av med tratten, på med tratten, av med tratten och så på med tratten.
Tyvärr så kan Molly själv ta av sig tratten. Det gör att jag inte "vågar" somna och sova tungt. En natt så fastnade hon med framtassen i tratten och då hon inte riktigt kan använda vänster bak så låg hon som ett kolli och gnydde. Tyvärr var det den natten då jag tänkte att hon klarar sig själv och att jag och Zigge skulle få en full natts sömn. Tyvärr blev det inte så. Nätter efter det, så sover jag oroligt och hon med. Hon sätter sig bredvid mig på madrassen och puffar med tratten för att hon vill att jag ska ta av den.

Jag vet att jag är lite av en klen matte som har dåligt karaktär och hon kan lindra mig runt sitt lillfinger(tå?).

Allt min tid har gått åt Molly. Jag har med henne på jobb då jag inte vågar lämna henne ensam hemma i 9 timmar i rädsla för att hon ska fastna med frambenet i tratten igen. Det har gått relativt bra att ta med henne, jag har fått låna Ares hundbur så hon får lugnt plats i den. 
Hon blir piggare och piggare. Idag stod hon och pep nästa hela förmiddagen och ville bara ut. Det är visserligen ett bra tecken, för då håller hon på att bli bättre, men inte den bästa arbetsmiljön när man sitter i telefon med kunder. Lite svårt att koncentrera sig då.

Imorgon ska vi ta stygnen, men såret är inte helt läkt än, så det kan hända att hon få ha tratten ett tag till.

Javisst. Magnus verka ha det bra i Seattle, han klagade häromkvällen på att han var trött för han fick inte sova en hel natts sömn. Han hade varit upp till ett och sov till halv åtta. Stackas liten....
Ha, Ha, Ha


Operation

För 4 veckor sedan fastnade Molly i sitt koppel och knäet hoppade ur led. Vi åkte Gertrud Burman och fick medicin. Sen dess har vi bara väntat på att det skulle bli bättre. Hon har blivit bättre, men knäskålen hoppade fortfarande ur led.

I går var vi på Djursjukhuset Gammelstad på remiss för att få en ortoped att se på benet. De behöll henne över natten och skulle operera henne under dagen.

Jag ringde till de i dag på eftermiddagen. Hon håll på att vakna ur narkosen och de behåller henne till imorgon.

Jag tycker så synd om henne. Hon förtjänar det inte.

Grässänka

Då har gubben lämnat hemmet.

2 veckor i Seattle för att jobba.
Första kvällen slappade jag och Zigge. Gårdagens mat till middag och sedan slöa framför TV:n.

Syndade senare på kvällen med en glass. Kalorier som ingen ser mig äta räknas ju inte...

Nolia

Årets Nolia var i Piteå så jag och Magnus tog oss upp, även om vi var bägge trötta efter gårdagens kortspel hemma hos svågern. Vi kom iväg lite senare än planerat. Vid halv ett var vi i Piteå och åkte sedan vid sex-tiden. Årets Nolia var klent. Det var klent med utställare och klent med folk. Visst en fördel var att man kom till överallt och kunde se samt att det inte var trångt, men när man är på Sveriges största mässa så ska det vara lite trångt. Det hör liksom till.En av anledningarna att åke till Nolia är att köpa en ny mugg. Ni som har varit hemma hos oss vet vad jag menar. De blåa muggarna med text på. Jag hade kommit på en så bra för året. Han var inte där!!! BESVIKEN!

Nå jag kom hem med, precis som det bör, strumpor. Nya tjock termostrumpor med ull. Jag köpte även ett par vinter stövlar, så nu får vi hoppas att mitt sökande efter stövlar upphör och att jag har hittat rätt. Om inte så får väl Magnus ärva dessa oxå.
Vi köpte även en Wrapmaster 800. En grunka som hanterar plastfolie. Det var helt enkelt en duktig försäljare och plastfolien tog slut i veckan som varit så det passade liksom. Få se om det var ett så fantastiskt köp.


   

Sedan fyndade jag till min kockums-samling

En tvålkopphållare som passar fint med pottan, tvättfatet och vattenkannan och så en tvättbalja till vrakpris.

  

Utan för mässområdet är det en park som man går igenom för att komma mellan mässan och pakeringen. Några kreativa själar hade smyckat parken med stickade och virkade verk. Det bästa var trädet var det "växte" grytlappar och "blommorna" under det.

 


(Klick på bilder så blir de större)

Goda vänner

..ska man värna om.

Det hela började vid lunch i fredag.
Jag fick ett kryptiskt sms från en vän.
"Janni! Du har ett uppdrag. Då du kommer hem, gå då på er baksida. Gå till kärleksgungan. Väggen in mot garaget hänger en svart spade. Nedanför ligger en orangeväska. Jag vill att du vårdar innehållet varsamt, harmoniskt o med mkt kärlek. OK? Sms mig OK, så jag vet att du läst detta. Som sagt, varsamt. Kramen"

??? Blev man nyfiken eller?
Låt oss säga att det var svårt att fokusera på jobbet resten av den eftermiddagen. Självklart sms:ade jag OK att jag hade förstått budskapet och sedan sms:ade jag en massa frågor för att få några ledtrådar.
Men tyvärr det gick inte. Jag fick bara en massa retfulla svar tillbaka som än var mer kryptiska än den första.

Med så mycket tålamod som jag kunde uppbringa försökte jag avsluta dagen med lite värdighet och skyndade hem efter en hård arbetsdag.

Jag ville liksom dra ut på lidande, matyr som jag är, så jag gick först in till katterna och hälsade på de för att sedan långsamt och kontrollerande lunka ut på baksidan. Visst där låg en orange väska. Jag tog upp den med tanke på att riva upp innehållet, men sansade mig och lunkade tillbaka in i huset. Väl därinne så drog jag försiktig upp blixtlåset för att upptäka att det var en kylbag. Inne i kylbagen låg en grön systempåse med kallt innehåll. I påsen låg sedan en blå kylklamp och en metallburk.

Hur många gissningar som jag frenetiskt lät snurra runt i huvudet kan jag inte ens räkna till... och jag kan räkna långt.

I burken låg något som jag först kastade mig över, fastän jag hade lovat att vårda det varsamt. Men det var lite svårt att efter den psykiskt påfrestande och utdragna pinna som jag hade utsått under dagen att kontrollera mig mer, så det som det gick. Jag hann i alla fall ta en bild innan det tog slut.Mums , mums mums filibaba!Pussel

Även om vårt liv just nu består av att jobba och hålla på med förrådet, så har vi faktiskt hunnit lägga pussel oxå.

Fik låna av svågern ett pussel där man inte få veta hur bilden ser ut,  men ... man får några ledtrådar som gör att man ska kunna räkna ut hur bilden ska se ut.

Faktiskt riktigt roligt. Hann lägga största delen lördag och söndag kväll. Sedan har det inte blivit så mycket nu under veckan.


Förrådet 4

En hel del har hänt sen det sista inlägget om förrådet.

Golvet är klart och stommer uppe. Sent igår la Magnus på taket,. envist och med pannlampa skulle han skruva i den sista skruven inna han skulle in..

Nu saknas att vi ska måla klart fasaden, olja och måla vindskivorna, köpa hängränna (blir nog till nästa år)

   

 


Gudsonen på besök

Gustav var på besök häromdagen.

Vi dansade till Moraträsk , fikade och blåste såpbubblor.

RSS 2.0