Foto från hoppet

Då har filmen och fotona äntligen kommit.
Här är några av fotona, fick ca 200 st.
(återkommer med filmen...)

   

     

   

Årets räkmacka på båtmuseet

mms_img67838 (MMS)

Årets räkmacka på båtmuseet


Vad ska man göra? 1:a hjälpen

Läste en artikel på DN, http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/trafikanterna-stannade--for-att-filma, med tråden http://www.dn.se/insidan/insidan-hem/raddningstjansten-folk-ringer-utan-att-veta-nagonting

som fick mig att tänka på vad jag kan göra vid en trafikolycka.

Hitta på Skellefteå kommuns hemsida några bra små filmer som säkert att bra att titta på då och då.

http://www.skelleftea.se/default.aspx?id=67974

Nu vill jag gå en riktigt 1:a hjälpen kurs. Någon som vet vart man kan göra det?

Tandemhopp

Lite bilder från dagen:

   
Förre                              Under                          Efter

Flygtur med lillasyster

Syster tog oss med upp på en liten tripp från Sturups flygplats och runt Malmö över Falsterbo och tillbaka igen.

Det är viktigt med säkerhetskontrollen innan:Jag fick flyga en liten stund... till de andra passageranas förskräckelse.

  

Malmö by Air:
I flygets tecken

Jag har varit i Skåne ett par dagar.

Jag flög ner på onsdagen på eurobonuspoäng som skulle gå ut i nov. Billigt å bra även om jag fick vänta på Arlanda i 3 timmar. De förbrukade jag genom att läsa Ann Rosmans "Själakistan".

Anledningen till att åka ner till Skåne vara att förbruka mitt presentkort då jag fyllde år som jag fick av min familj. Jag skulle hoppa tandem! Så i lördags samlades familjen för att se mig göra mitt hopp. Jag är förvånad över hur lugn jag var hela processen genom. Jag hade bestämt mig för att inte stressa upp mig utan bara låta händelse få utspela sig minut för minut. 

Jag hade en rolig instruktör, Niclas, vilket självklart underlättade. En massa väntetid då de var försenade borde ha ökat stressen, men Nej icke. En del instruktioner förre hoppet, sedan upp i ett litet plan tillsammans med andra hoppare och min filmkille. Yes, jag ville ha hoppet filmat. (Ni kommer att få se den senare, måste vänta i 2 veckor innan jag får DVD:n). Det var endast då jag hängde utanför planet precis innan själva hoppet som jag tänkte "oh, shit!" Synd bara att det fria fallet inte varade längre innan fallskärmen löste ut. Vädret var suveränt och vyn makalös. En någorlunda elegant landning. Jag föll inte på näsan. Jag vill bara upp igen. Synd att det kostade så mycket och att man inte kan hoppa i regionen. Jag vill upp igen!
Kul som attans var det i alla fall och rekommenderar det för alla med lite skinn på näsan.

Dagen efter så hängde jag å M med lillasyster, som nu är helt färdigutbildad pilot, på en flygrunda över Malmö och Skanör-Falsterbo. En del lek med fritt fall där oxå. M blev tydligen lite åksjuk?!

Jag har haft några riktigt trevliga dagar nere i Skåne. 
Tack till alla som har varit gästfrivänliga och låtit oss bo både här och där. Vi har båda njutit av både god mat och gott sällskap.

Bilder kommer senare...


Skellefteås Stadsfest

Då har årets Stadsfest gått av stapeln och en riktigt bra fest det var.

På onsdagen (då det var fritt inträde) var vi och tog några öl med Anders, riktigt mysigt.
Vi bestämde oss för att INTE gå och se Robyn på fredagen för att det garanterat skulle vara mycket folk (vilket i efterhand visade sig stämma väldigt bra). Istället åkte vi in på lördagen och började med en grillfest hemma hos Shakila och Nicke, god stämning som alltid där.
Vi kom lagom till att Timbuktu och Damn skulle spela. Tyvärr var jag den ända som uppfattade underhållningsvärdet så jag fick inte se hela showen. Nere vid Strandtältet var det Gladys Del Pilar och henne hyllning till Tina Turner. Återigen en bra underhållnig. Kvällen avslutade med en stor sockervadd och sista delen av Mustasch.


Shopping runda

Jag hade bestämt mig för att jag SKULLE ha en sommarklänning i år...

vilket det oxå blev, men än 1 tom

     

     

nåja inte alla är klänningar, men med mycket mod och smala lår skulle säkert någon kunna använda de så.

Varmt...

... riktigt varmt32 grader i skuggan den 29 juni. phuuu


Chicago i Piteå

Den 25 juni 2011 var Chicago i Piteå och vi var där.tillsammans med en massa andra...Riktigt trevligt, men inte riktigt så jag minns Chicago från när jag var ung (dvs för ett par år sedan)

Konceptet Piteå Beach Party var nog det jag uppskattade mest å så hade vi väderguden med oss vilket gjorde en hel del.  :)


RSS 2.0