Nutella Cheescake, ca. 6000 kcal
Hmmmmmm
Till min storasyster på hennes födelsedag.
Jag har bakat en kaka. Ett recept från Nigella.
Nutella cheescake, 8-12 bitar
1225 kcal = 250 g digestivekex
538 kcal = 75 g osaltat smör, rumstempererad
2133 kcal = 400 g Nutella rumstempererad, (1 burk)
644 kcal = 100 g hackade rostade hasselnötter
1250 kcal = 500 g philadelphiaost eller annan färskost, rumstempererad
240 kcal = 60 g florsocker, siktat
1. Smula digistivekexen I en skål eller matberedare.
2. Tillsätt smöret och 15 ml/msk Nutella. Vispa tills det blir en klump.
3. Tillsätt 25g/3 msk av hasselnötterna och fortsätt att mixa tills man har en fuktig, sandig mix.
4. Häll mixen I en 23 cm rund springform och tryck ut mixen I formen med antingen dina händer eller med baksidan av en sked.
5. Ställ i kylskåpet för att svalna
6. Rör ihop cream cheease och florsocker tills smeten är slät.
7. Tillsätt resten av Nutellan till smeten och fortsätt röra tills allt är blandad.
8. Ta formen ur kylskåpet och försiktigt bre smeten över mixet.
9. Sprid resten av hasselnötter hacket på toppen
10. Placera i kylskåpet i minst 4 timmar, gärna över natten
11. Servera gärna kylskåpskallt
N J U T !!
Kommentarer
Trackback