Systeryster

Min storasyster var uppe och hälsade på i helgen som varit.    


                          U N D E R B A R T !!

Hon kom fredag vid lunch och hon åkte hem söndag kväll.
Vi hann gå igenom min garderob, tömma den samt fylla upp den med nya grejer, till och med Syster förnyade sin garderob och fyndade en del. Vi grät, vi skrattade och vi pratade en massa strunt - precis som en riktigt systerträff. För skojs skulle hann vi även pröva nån bröllopsklänning... 

en helg jag gärna vill göra om... och om... och om igen!


"Naltavara"

... eller som norrläningarna säger Nalovardo.

Nalovardo är en skidanläggning utanför Sorsele i inlandat ca 3,5 - 4 h körning från Skellefteå.
Vi blev inbjudna att följa med svåger och svägerskan upp till fjälls den 9.10 mars. Vi åkte upp fredagkväll direkt efter jobb och kom fram vid 9-tiden. Lördagen var fint och det var bra åkning i slalombacken.Bra dag!

Stiftsgården

Vi har nu bokat upp restaurang för den 6 juni.

Vi kommer att hålla middagen på Stiftsgården i Skellefteå. Deras Pehrkällare är bokad upp av oss, så vi får sitta privat. http://www.stiftsgarden.se/se/Restaurant_Base.aspx

Om vädret är med oss kommer vi att vigas i deras äppelträdgård annars är ryggåsstugan reserverad.

Saker håller på att falla på plats.  :o)

Avvisade flugor missbrukar alkohol

Vad ska man säga?

"Bananflugor som nekas sex häver i sig alkohol. Beteendet kan kontrolleras genom att manipulera en peptid i flugornas hjärnor. Nu hoppas forskarna att en liknande molekyl hos människan kan vara nyckeln till att behandla missbruksproblem.Bananflugor som blir avvisade uppför sig på ett sätt som för tankarna till en billig roman. De börjar dricka alkohol. Deras tillfredsställda bröder, däremot, vill knappt smaka på spriten.


Forskare vid University
of California (UCSF) i USA har upptäckt att beteendet styrs av en liten molekyl, neuropeptid F, i flugornas hjärnor.

– Den fungerar som en strömbrytare som representerar belöningsnivån i hjärnan och som omvandlar den till ett belöningssökande beteende, säger forskaren Galit Shohat-Ophir.

Hon och hennes kollegor, som beskriver bakgrunden till experimentet som en "galen idé", placerade hanar i två olika burar. I den ena fanns honor som precis hade parat sig och därför, på grund av en sexpeptid som sprutas in samtidigt med sperman, var helt ointresserade av sex. I den andra fanns villiga oskulder.

Hanarna plockades sedan ut och placerades i en egen bur där de kunde välja mellan mat från två olika sugrör, den ena spetsad med 15 procent alkohol.


Det visade sig att
flugor som hade oturen att hamna i den första buren drack sig, bokstavligt talat, bortom all redlighet och sans.

Skillnaden syntes också i nivåerna av neuropeptid F i deras hjärnor. Ju mer sex, desto mer neuropeptid F.

Forskarna, som beskriver sin forskning i Science, kunde till och med styra beteendet genom att genetiskt manipulera nivåerna av neuropeptid F. På så sätt kunde de få sexuellt frustrerade hanar till att bli helt ointresserade av både sex och alkohol — och vice versa.


Människans motsvarighet
till neuropeptid F heter neuropeptid Y. Även om människan är betydligt mer komplicerad än en bananfluga, hoppas forskarna att denna molekyl ska öppna för nya behandlingar av missbruksproblem.

– Om neuropeptid Y visar sig vara en länk mellan psyket och viljan att missbruka alkohol och andra droger skulle man kunna utveckla terapier som reglerar mängden neuropeptid Y, säger Ulrike Heberlein, professor vid UCSF."

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/avvisade-flugor-missbrukar-alkohol


Vårvinter :-D

mms_img17512 (MMS)

Vårvinter :-D


Då var datum satt

Nu har vi kommit överens om datum.

Den 6 juni sker det.

Innan det så ska vi fixa hindersprövningen, vara förbi juristen och bestämma hur vi vill ha det.
Vi har inte riktigt kommit överens om vi ska ha en fest eller inte.

... fortsättning följer!

RSS 2.0