Elsies Knäckebröd

Min syster tipsade om ett riktigt och lättlagat knäckebröd.
Jag delar med mig av receptet, men har naturligtvist ändrat lite för att passa mig.
 
2 dl majsmjöl (ca. 65 g / 237 kcal)
½ dl Linfrö (ca. 38 g / 198 kcal)
½ dl Sesamfrö ( 32 g / 205 kcal)
½ dl Solrosfrö (39 g / 238 kcal)
½ dl Pumpafrö (35 g / 203 kcal)
½ dl Olivolja (55 g / 484 kcal)   (Jag använder med citronsmak)
2 ½ dl kokande vatten
Flingsalt
 
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt de blöta och rör ihop till en gröt.
Bred ut gröten tunt på ett bakplåtspapper
Lägg på ytterliga ett bakplåtspapper på toppen och kavla ut riktigt tunt
Strö över flingsalt
Rista lagom stora storlekar (Detta gör jag efter ca. 40-45 minuter i ugnen då jag tycker att det var lättare.)
Grädda på nederst fals i 150 grader i ca. 1 h.

Njut!
 
Hela plåten ligger på ca 1565 kcal så beroende på hur stora eller små bitar man skär ut, så få man själv räkan ut vad varje bit ger.
Varning dock! Man kan inte sluta när man väl har börjat...

Jannis ungsbakade svampkyckling, ca 200 kcal

 Hur gott som helst och en fullständig mättande måltid.
 
 
44 kcal = 175 g broccoli
13 kcal = 55 g gul paprika (½ gul spetspaprika)
8 kcal = 30 g champinjoner
80 kcal = 80 g kycklingfilé (ca ½ kycklingfilé)
55 kcal = 1 dl Milda Mat Extra 4 %
Krydda med valfria kryddor tex Timjan, ½ vitlök, peppar, cayenn, Forest Blend
 
Förväll svampen och lägg sedan upp i en en liten ugnsform. Lägg ner kycklingfilén och in i ugnen i ca. 10 minuter i ca 200 grader. Fyll sedan på med paprikan och matlagningsgrädden samt kryddorna och låt baka i ytterliga ca. 20 minuter. Under tiden så koka man de frysta broccolibuketterna.
 
Detta recept kommer vi att göra många fler gånger.

Kantarellröra, ca. 150 kcal

Det är säsong för kantareller och det tycker jag att man ska utnyttja.
 
 
26 kcal = 100 g Kantareller
11 kcal = 3 cm purjolök
105 kcal = 1,75 dl Milda mini mat 4% (½ packet)
32 kcal = 3 dl blomkålsris
4 kcal = 24 g isbergssallad
 
 
Kasta de färska kantarellerna i en stekpanna och värm på tills vätskan är reducerad till knappt inget kvar,
 
 
Snabb stek den finhackade purjolöken (tror att det blir godare med charlottenlök, men vi hade bara purjolök hemma). Häll sedan på Milda Mat och reducera ner lite grand. Serveras med blomkålsris.
 

RSS 2.0